-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření40 minut
-
Porce4
-
Celkový čas50 minut
Polévka z červené čočky s rajčaty
Polévka z červené čočky s rajčaty a mrkví je jednoduché jídlo, které připravuji nejčastěji jako večeři. Polévka je jednoduchá a neobsahuje mnoho surovin, čímž je zároveň lehce stravitelná. Jelikož mám rád kořeněné jídla, tak přidávám i lžičku sušeného chilli a pro někoho nepříliš oblíbený koriandr.
Suroviny k přípravě polévky z červené čočky s rajčaty
- 200 g mrkve
- 200 g krájených rajčat (může být konzerva)
- 1 litr zeleninového vývaru
- 150 g červené čočky
- 2 lžíce olivového oleje
- 30 g rajčatového protlaku
- 1 středně veliká cibule (může být i jarní cibulka)
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička tymiánu (nebo hrst čerstvého)
- sůl & pepř
- chilli (volitelné)
- koriandr (volitelné)
Postup přípravy zeleninové polévky s čočkou
- Na olivovém oleji 2 minuty restujte na jemno nakrájenou cibuli a poté přidejte 200 g mrkve nakrájené na kolečka. Mrkev restujte zhruba 6 minut a poté na 2 minuty přidejte 2 prolisované stroužky česneku.
- Nyní přimíchejte rajčata, protlak a vše zalijte zhruba 1 l zeleninového vývaru. Přiveďte k varu a přidejte 150 g červené čočky a tymián. Nakonec vařte do změknutí čočky (cca. 25 min) a polévku dochuťte solí a pepřem.
Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review